Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Ventilátor

Sok kicsi sokra megy – Energiacsökkentő tippek a Ventiltől, olcsón #takarékos perlátor

A hasznos apróság

A legtöbb csaptelep kifolyó részén található menetes egységet perlátornak hívjuk, aminek elsősorban vízrendező szerepe van. Megakadályozza a fröcskölést, felfogja a csőhálózatból érkező szennyeződéseket, vízkövet, rozsdát és ami szintén pozitív, hogy a vízsugarat levegővel dúsítja fel, így a vízsugár csendesebb, lágyabb. A víztakarékos perlátor a csapból kevesebb vizet enged kiáramolni.

Egy hagyományos, perlátor nélküli csaptelepen percenként 15-20 liter víz is átfolyhat, de egy új típusú, víztakarékos perlátor akár 2-5 liter/perc alá is csökkenheti a fogyasztást.

A perlátor használata olyan háztartásokban, irodákban ajánlott, ahol a hétköznapok nagy vízfogyasztással járnak, illetve ahol kézi mosogatás történik.

Fontos, hogy akkor vegyenek víztakarékos kifolyót, ha a vízellátásuk villanybojler, távhő szolgáltató, hőtároló által biztosított. Átfolyós vízmelegítőt használóknak nem érdemes perlátort vásárolniuk, mert ha a víz mennyiségét túlságosan lefojtja, akkor nem indítja be a vízmelegítést.

Azoknak ajánljuk a perlátor vásárlását, akik szeretnék korlátozni a fogyasztásukat rezsicsökkentés céljából, vagy akár környezetvédelmi megfontolásból.

 

ventil.hu

LEGÚJABB

LEGNÉPSZERŰBB

Fürdőszoba

Fűtés

Konyha

Szerszám