Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Ventilátor

Sok kicsi sokra megy! - Energiacsökkentő tippek olcsón - #Nyílászárók

Nyílászáró szigetelése – ne az utcát fűtse!

Különösen a régi házak ablakaira, ajtóira jellemző, hogy nem záródnak megfelelően, de újépítésű házakban is előfordulhat, hogy rosszul szerelik be a nyílászárókat. Cserére nem mindig van lehetőség, és igen költséges is, viszont rengeteg energia vész el, amikor fűtésszezonban kiszökik a meleg a réseken. Így az ember bizonyos százalékban feleslegesen is fizet.

Az ajtó- és ablakszigetelés akár házilag is megvalósítható, és jóval pénztárcakímélőbb megoldás is, mintha drága pénzért szakembert hívnánk. Építészeti áruházakban elérhetők különböző szigetelőeszközök és nem nagy ördöngösség a felhasználásuk.

Habszalag és gumitömítés

A habszalag nagyon gyors segítség lehet, ugyanis öntapadók, így könnyedén felhelyezhetők és ezeket utólag is méretre lehet vágni. Mivel rugalmas a hab, nagyon könnyen lehet különböző résméretekre alkalmazni. A gumitömítés esetén le kell mérnünk a rés méretét, hogy megfelelő vastagságút vegyünk belőle. Míg a habszalagnak kb. 2 év az élettartama, addig a gumitömítés akár 8 évig is bírja.

Szilikon és akril tömítő

Funkcionalitásuk tekintetében elég nagy a különbség a kettő között. A szilikon vízzáró, a fürdőszobaablak szigetelésére használható, de nem túl esztétikus és nem is tartós megoldás. Az akril tömítő átfesthető, faablakok esetén javasolt. Mindkét anyaggal ugyanúgy kell dolgozni: a régi tömítéseket szedjük ki az ablak réseiből, ezután alaposan tisztítsuk le azokat. Ezután egy kinyomópisztollyal vigyük fel a tömítőanyagot, majd egy spaklival simítsuk el, és hagyjuk megszáradni.

Egyéb spórolási tippek:

-rövid szellőztetések

-vastag függöny elhelyezése a fűtőtest és az ablak közé

-redőny használata

LEGÚJABB

LEGNÉPSZERŰBB

Fürdőszoba

Fűtés

Konyha

Szerszám