Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Ventilátor

Sok kicsi sokra megy – Energiacsökkentő tippek olcsón #Mosogatógép

Még mindig sokan gondolják úgy, hogy a kézi mosogatás energia- és víztakarékosabb, mint a mosogatógép használata, ez azonban nem így van. Ezek a készülékek egy mosási ciklus alatt, takarékos üzemmódban mindössze 9 liter vizet használnak el. Ugyanezt a vízmennyiséget kézi mosogatáskor 3 perc alatt elhasználjuk.

Másik fontos kérdés, hogy szükségszerű-e a vízpazarló kézi előmosogatás, vagy előöblítés. Erre is egyértelmű a válaszunk, az esetek túlnyomó többségében nincs erre szükség. Az ételmaradékot érdemes inkább az étkezésnél használt papírszalvétánkkal eltávolítani, utána nyugodtan a mosogatógépbe helyezhetők az edények. Egy rendszeresen karbantartott készülék szűrője felfogja ezeket a szennyeződéseket, de természetesen nem szabad elfeledkezni a szűrő rendszeres és alapos tisztításáról sem!

Ezen kívül sokkal higiénikusabb eredményt érhetünk el, ha mosogatógépet használunk, mivel a készülékek akár 60-65 fokos vízhőmérséklettel is működnek. Ilyen forró vízben gyakorlatilag lehetetlen kézzel elmosogatni. Szerencsére többféle program közül választhatunk, éljünk hát ezzel a lehetőséggel. A kevésbé vagy átlagosan szennyezett edények számára elegendő az alacsonyabb hőfokú tisztítás.

Spórolhatunk azzal is, ha megvárjuk, amíg teljesen megtelik a készülék, bár léteznek olyan gépek is, amelyek „féltöltetes” mosogatási lehetőséget kínálnak. Ügyeljünk arra is, hogy jól pakoljunk be a mosogatógépbe, vagyis a poharakat, tálakat, lábasokat lefelé fordítva helyezzük be, a tányérokat pedig úgy tegyük egymás mellé, hogy ne érjenek össze.

 

ventil.hu

LEGÚJABB

LEGNÉPSZERŰBB

Fürdőszoba

Fűtés

Konyha

Szerszám