Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Ventilátor

Fagyálló, de fémből készült, mi az?

Sokunk életének állandó, megszokott része, hogy a tél közeledtével, lehetőleg még a nagyobb fagyok előtt annak rendje s módja szerint elzárjuk, majd kiürítjük a kültéri szerelvényeket, ezzel elkerülve, hogy kárt szenvedjenek a természet, illetve a fizika törvényei által. De mi van, ha azt mondjuk, hogy ennek nem kell törvényszerűen így történnie? Bemutatjuk a Schell legújabb nagy dobását, a POLAR II fagybiztos kültéri szerelvényt!

Ahogy a fagyérzékeny növényeket is biztonságba kell helyezni a hűvös évszak kezdetén, úgy a kerti csapok, vízvezetékek is megérdemlik ezt a törődést, hiszen az esetlegesen a csőben illetve a szerelvényben maradt víz a fagyás során kitágul, így nem csak a műanyagból készült alkalmatosságok, hanem a fémből készült társaik is jelentős fagykárokat szenvedhetnek.

De mik a téliesítés legfontosabb lépései?

  1. Elsőként kiengedjük a vizet a csövekből, leggyakrabban a kifejezetten erre alkalmas leengedő szeleppel.
  2. Majd elzárjuk a talaj felszíne alatti téli csapot…
  3. …magát a csapszerelvényt viszont ki kell nyitni, hogy eltávozzon a maradék víz a rendszerből!

A fenti procedúrától viszont megkímélhetjük magunkat, a Schell közelmúltban bemutatott POLAR II szerelvényei segítségével! Ezek a fagybiztos, alacsony karbantartás igényű, matt króm felületű termékek egy olyan innovatív légtelenítési technikával lettek felvértezve, melynek lényege, hogy általa a szerelvény minden egyes elzárásnál automatikusan kiüríti magát, ezáltal télen is bármikor tudunk vizet vételezni kint, akár fagyveszélyes időszakban is.  Emellett a POLAR II nem az eddig megszokott lapos tömítést alkalmazza, hanem a sokkal hosszabb élettartamú O-gyűrűt, így a karbantartáshoz szükséges idő lényegesen lerövidül: mindössze az orsó kihúzására van szükség!

A kényelem és a praktikum is az elsődleges szempontok között van a POLAR II esetében: valamennyi termék alapból tartalmazza a dugókulcsos felső részt (ez az ellenőrzött vízvétel miatt fontos), illetve a COMFORT-fogantyút. Az meg már csak bónusz, hogy rendkívül szerelőbarát berendezésről van szó, ugyanis a szereléshez szükséges tartozékok (útmutató, páraképződés elleni szigetelés, stb.) is mellékelve vannak a POLAR II-höz!

A POLAR II-ért, illetve további Schell termékekért látogasson el webáruházunkba!

LEGÚJABB

LEGNÉPSZERŰBB

Fürdőszoba

Fűtés

Konyha

Szerszám