Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Ventilátor

Sok kicsi sokra megy – Energiacsökkentő tippek a Ventiltől - #Fűtés 1.

Jó tudni, hogy a legtöbb energiát a fűtésen spórolhatunk, már néhány egyszerű szokás betartásával érzékelhető megtakarítást érhetünk el.

Ha 1 °C-kal lejjebb tekerjük a termosztátot a fűtési idényben, az 5-7%-os fűtésköltség csökkenést eredményez. Napközben, otthontartózkodáskor 20-22 °C elegendő a jó hőérzethez, az alváshoz 18 °C az ideális.

Ha napközben elmegyünk otthonról, 2-3 °C-nál nagyobb hőmérsékletkülönbséget ne állítsunk be, mert a lakás újra felfűtése nagyobb energiát igényel, mint amit a hőmérséklet csökkentésével megspórolnánk.

Fontos a szellőztetés, de rövid kereszthuzattal történjen. A résnyire nyitva hagyott ablakok a falat is lehűtik, és visszafűtésük aztán jelentős energiát igényel.

A nap melege még télen is képes kellemesebbé tenni a lakás hőmérsékletét. Húzzuk el a függönyöket, húzzuk fel a redőnyt, engedjük be a napfényt. Sötétedéskor viszont érdemes leengedni a redőnyöket és behúzni a vastagabb függönyöket is a meleglevegő benntartása érdekében.

Ne felejtsük el, hogy az ideális páratartalom hatással van a hőérzetre is. Nagyjából 50%-os páratartalom mellett az alacsonyabb hőmérséklet is melegebbnek tűnik.

ventil.hu

LEGÚJABB

LEGNÉPSZERŰBB

Fürdőszoba

Fűtés

Konyha

Szerszám