Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Ventilátor

Hogyan építsünk zuhanyzót?

2019-et írunk, ami egyebek mellett azt is jelenti, hogy lényegében minden adott ahhoz, hogy saját kezűleg építsük fel zuhanyfülkénket. Természetesen, mint minden hasonló tevékenységhez, itt is szükséges némi háttértudás, melyet reményeink szerint ez a cikk fog biztosítani. 

Akár új otthonba való költözésről, akár felújításról van szó, a fürdőszoba kialakítása szinte mindig kulcsfontosságú kérdés. Tegyük fel, hogy úgy döntöttünk, hogy félredobjuk a hagyományos módszereket, kezünkbe vesszük a gyeplőt, és megépítjük álmaink zuhanyzóját. Hogyan álljunk neki?

Amennyiben padlóba simuló zuhanyfülkében gondolkozunk, akkor először is meg kell határozni a burkolólapok és a sorozatgyártott üvegajtók méretét, ahogyan a csempék kiosztását is. A kiválasztás sorrendje pedig így nézzen ki: csempék ► ajtó ► majd ezekhez igazítva a zuhanyzó pontos méretei.

Nagyon fontos, hogy – amennyiben nem szeretnénk minden zuhanyzáskor eláztatni a helyiséget – az épített zuhanyzó burkolata minden irányból a zuhanyfolyóka felé lejtsen, legalább 1-2%-os mértékben.

De hogy oldjuk meg mindezt? A jelszó a zuhanyfolyóka! Segítségükkel ugyanis könnyen és egyszerűen alakítható ki a kívánt lejtésszög, így a tusoláskor keletkezett víz is könnyedén el tud folyni. Szerencsére ezek a termékek számos változatban elérhetőek: nem csak a mintázatukat választhatjuk meg, de a burkolat színéhez és textúrájához is igazíthatjuk a rozsdamentes rácsokat, ráadásul edzett üveg felsőrésszel rendelkező típusok is léteznek. Tekintse meg a Styron Kft. zuhanyfolyókáit webshopunkban, melyek között egész biztosan megtalálja a legmegfelelőbbet!

Végezetül álljon itt néhány jótanács, hogy mikre érdemes még figyelni a zuhanykabin építésekor!

  • Szigetelés: kihagyhatatlan mozzanat a megfelelő szigetelés kialakítása, erre a célra pedig a kenhető szigetelőfólia és a sarokerősítő szalag a legjobb opció!
  • Az épített zuhanyfülke bizony jóval többe kerül, mint egy készen vásárolt zuhanykabin, ugyanakkor míg ez utóbbi csak pár évig tartós, az épített változat akár évtizedekig megállja a helyét.
  • Toló vagy nyíló? Bármilyen üvegajtót is választ, jó ha tudja, mindkét fajtának megvan a maga előnye: bár a nyílók strapabíróbbak, az esetleges helyszűke miatt a tolóajtók praktikusabbak.

Természetesen, amennyiben úgy érzi, az építéshez kérje szakember segítségét. Addig is, látogasson el webshopunkba, és szerezzen be minden szükséges kelléket álmai zuhanyzójához!

LEGÚJABB

LEGNÉPSZERŰBB

Fürdőszoba

Fűtés

Konyha

Szerszám