Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Ventilátor

A jelszó: víztakarékosság

Napjaink egyik legégetőbb problémája a vízgazdálkodás: bár a Föld mintegy 70%-át borítja víz, ennek mindössze 3% édesvíz, ha pedig ebből levonjuk a jéggé fagyott vizet, akkor kevesebb, mint 1% marad a Föld népességének a vízfelhasználásra. A népesség pedig szinte napról napra növekszik, helyenként egyre nehézkesebbé válik a vízellátás, melyből egyenes ágon következik, hogy az átlagembernek is hatékonyan kell bánnia az értékes ivóvízzel. Az alábbiakban ehhez adunk tippeket a WELL osztályzaton és a Schell termékein keresztül!

 

De mit is takar ez a WELL címke? Ez egy Európai Uniós szabályozás eredménye, egy mozaikszó (Water Efficiency Label - víztakarékossági címke), mely azt jelzi, hogy egy szerelvény (legyen az csaptelep vagy épp zuhanyzó) mennyire víz- és energiatakarékos. Kizárólag olyan, minőségi termékek kaphatják meg ezt a minősítést, melyek megfelelnek az érvényes normáknak, így természetesen az olcsóbb, alsókategóriás termékeknek nem sok esélyük van a WELL címkére.

Az osztályozás csillagok illetve betűk segítségével történik, két kategória (public és home) szerint: a nyilvános, ipari környezetben használt  termékekre maximálisan 6* adható (ahol 1* az „F”, 6* az „A” minősítés), az otthoni felhasználású szerelvényekre pedig 4* (itt az 1* a „D”, és a 4* az „A”). Ha Önnek is fontos bolygónk védelme, és szeretné hatékonyan és pénztárcabarát módon felhasználni az erőforrásokat (esetünkben ugye a vizet), akkor minden kétséget kizáróan a Schell csaptelepeit érdemes választania, melyek szinte mindegyike „A” jelzésű WELL-címkével rendelkezik!

A letisztult és kifinomult design csak egy dolog a Schell CELIS infravezérlésű mosdócsaptelep esetében, hiszen public kritériumok alapján az átfolyás mennyiségét egy 5 liter/percet engedélyező perlátor szabályozza (a perlátor a sugárszabályozóknak az egyik fajtája). Ráadásul szenzoros csaptelepről lévén szó, elkerülhető, hogy véletlenül nyitva maradjon a csap, így a vízpazarlás esélye a minimális szintre csökkenthető! Hasonló paraméterekkel rendelkezik a Schell MODUS automata, szintén infravezérlésű csaptelep, mely változattól függetlenül minden előnynek a birtokában van, ami a Schell csaptelepeket megkülönbözteti a többitől!

Webshopunkban most akciósan szerezheti be ezeket a rendkívül magas minőségű és vízhatékony szerelvényeket!

 

 

 

LEGÚJABB

LEGNÉPSZERŰBB

Fürdőszoba

Fűtés

Konyha

Szerszám