Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Ventilátor

Otthon melege

Újra izzik az Otthon Melege a Ventil-nél

Ismét lehet pályázni a nagy sikerű Otthon Melege program keretein belül konvektorok cseréjére. Az érdeklődők a pályázataikat országosan május 22-től adhatják be, melynek feltételei az évek során lényegesen egyszerűbbé váltak. Mi is készülünk a nagysikerű Otthon Melege program konvektor csere pályázatára, a Ventil-nél számos korszerű és energiatakarékos készülékkel várjuk vásárlóinkat webshopunkban és az üzleteinkben egyaránt.

A népszerű Otthon Melege programban eddig mintegy 300 ezer háztartás korszerűsítésére nyílt lehetőség 36 milliárd forint keretösszegben. Az Otthon Melege program konvektorcsere alprogramjában a pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti, egy háztartás, vagy magánszemély akár 750 ezer Ft támogatást is kaphat. Háztartásonként több konvektor cseréjére is lehet pályázni, egy készülékre legfeljebb bruttó 96 ezer Ft igényelhető, a program a cseréhez kapcsolódó beszerelés költségeit is támogatja. A pályázat a korszerű, zárt égésterű (tehát kéményest nem!), legalább A energiaosztályú, programozható termosztáttal ellátott készülékek beszerzését és beszerelését támogatja.

Pontosan milyen készülékekre kérhetek támogatást?

A kiírás szerint kizárólag zárt égésterű egyedi helyiségfűtő berendezés beszerzésére van lehetőség, mely belobbanásmentes begyújtóval rendelkezik. Ezen felül programozható termosztáttal szükséges minden új készüléket ellátni, a szezonális helyiségfűtési hatásfok-követelmény legalább 88%. Csak olyan készülék szerezhető be, melynek energiaosztálya legalább „A” energiahatékonysági mutatóval kell rendelkeznie. Minden új készüléknek összesen legalább 3 éves gyártói és/vagy hivatalos forgalmazói jótállással kell rendelkeznie, és az országos szervizhálózat is követelmény.

A konvektorcsere-pályázati kiírásnak jelenleg hátrom gyártó termékei felelnek meg. A választható eszközök a Fondital márka Gazelle EVO 3000, 5000, 7000 típusai, az MPF-FÉG-től a GF26EF, GF36EF és az F8.60EF, valamint a Technográz Mika 6 EU eszközei.

A Fég F8.60EF megfelelnek az Európai Unió energiahatékonyságra és környezettudatos tervezésre vonatkozó követelményeinek, energiahatékonysági osztályuk „A”. Ezeket a készülékeket kiemelkedően magas hatásfok jellemzi, a fűtőkészülék fő tulajdonsága, hogy igazodik a helyiség hőigényéhez. Ezáltal a beépített heti programozható termosztát segítségével kisebb hőigény esetén csökkentett terhelésen, míg nagyobb hőigény esetén teljes terhelésen tud működni, nem lobban be. Ezen követelmények teljesítéséhez a készülék rendelkezik a következő beépített műszaki egységekkel:

  • Beépített, közvetlen gázszelep vezérlésére alkalmas heti programozható termosztáttal
  • Hőigényhez igazodó változó gázmennyiséget biztosító / szabályzó gázszeleppel

A beépített, programozható szoba-termosztát segítségével szobánként valósíthatunk meg heti szinten előre eltervezett hőmérséklet-szabályozási programokat, amivel a korábbi gázkonvektorokhoz képest jelentős energia-megtakarítást érhetünk el. Az elavult, azbeszt-tömítéseket tartalmazó, kezdetleges vezérlésű készülékeket egy korszerű, energiatakarékos készülékkel válthatjuk ki.

Hogyan adhatom le a pályázatot?

A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújtható be, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával. Valamennyi beérkező pályázat regisztrálásra kerül és egyedi azonosító jelet kap. Az pályázatot elektronikusan benyújtani 2019. május 22. 10:00 órától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges. A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén a támogató hivatalos honlapján, valamint a pályázatbenyújtó felületen hirdetményt tesz közzé a pályázati kiírás felfüggesztésének / lezárásának pontos idejéről. A pályázat benyújtásának végső határideje 2019. augusztus. 30.  A pályázatbenyújtó felület elérhetősége: https://konvektor2019.nfsi.hu/

Hol tudom megvásárolni a pályázatban részt vevő kovektorokat?

Természetesen nálunk: https://www.ventil.hu/konvektor/141.1.chtml

 

LEGÚJABB

LEGNÉPSZERŰBB

Fürdőszoba

Fűtés

Konyha

Szerszám