Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Kondenzációs kazán, kondenzációs gázkazán

A kondenzációs kazán napjaink slágere a fűtéstechnikában. Hatásfoka magasabb, mint a hagyományos gázkazánok esetén, mert a kondenzációs segítségével a füstgázokban lévő rejtett hőt is tudja hasznosítani. Különösen előnyös az alkalmazása nagy felületű padlófűtés esetén, és külső hőmérséklet érzékelős termosztát alkalmazásával válik ideálissá a működése.

A füstgáz és a kondenzáció jelensége

A füstgáz elvezetés sokaknak meglepetést okoz, mert elég költséges tud lenni. Sajnos ugyan is nem köthető bele az előző gázkazán kéményébe átalakítás nélkül. A kondenzációs kazán füstgáz elvezető rendszerének koncentrikus csövei középen műanyag csövet tartalmaznak, és nem alumíniumot. A kondenzáció, mint jelenség folyamatosan termelődő - a készülék vékony csövén folyamatosan csepeg, csurdogál - kondenzvíz kíséri, amit be kell kötni a lefolyóba.

A kondenzáció jelensége nem mindig jön létre. Nagy terhelés esetén már olyan magas a távozó égéstermék hőmérséklete, hogy a benne lévő pára nem tud kicsapódni és a bent lévő rejtett hő átadása nélkül kéményen távozik. A kondenzációs kazán ekkor hagyományos gázkazánként üzemel, azokra jellemző hatásfokkal.

Szétválasztott füstgázelvezető rendszer

A kondenzációs kazánok füstgáz elvezetése megoldható osztott módon úgy is, hogy a meglévő kéménykürtőbe belehúznak a kéményseprők műanyag béléscsövet - ezen távozik az égéstermék - a friss levegőt, pedig egy szétválasztó idom segítségével oldal irányból, egy jóval rövidebb csövön nyerik. Ez különösen több emeletes épületek hosszú kéményei esetén jellemző.

Kérjük tekintse meg kondenzációs gázkazán kínálatunkat!

Létrehozva
2014. április 4. 10:57