Utoljára megtekintett termékek Összes
nincs

Kondenzációs kazán alkalmazási lehetősége fűtéskorszerűsítésnél

A Kondenzációs gázkazán hasonlóan működik, mint a hagyományos gázkazán, de a működési elven kívül néhány lényegi eltérés is van. Ideális körülmények esetén 20 – 25 % fűtési költség megtakarítás érhető el, de ezzel szemben felszerelése csak némi átalakítással lehetséges.

  • A régi kémény nem, vagy csak átalakítással használható. A készülék zárt égésterű és a füstgáz hőálló ventilátor által, műanyag béléscsövön át távozik. Nem is jó hozzá bármelyik füstgáz elvezető rendszer, csak kondenzációs kazánhoz való.

  • A régi radiátorok és a fűtési rendszer minimális átalakítással általában mind maradhat, csak külső hőmérsékletérzékelős vezérlésre van szükség. ( le kell cserélni a termosztátot ) Így, üzem közben a radiátorok hosszan lesznek langyosak, ahelyett, hogy időnként forróak lennének.

  • Kondenzációs kazán ugyanúgy létezik kombi illetve sima fűtő kivitelben, mint a hagyományos készülékek. A kombi persze kompromisszum a szerényebb hozamú melegvíz előállítás miatt, különösen több fürdőszoba vagy nagy sarokkád esetén.

  • Ha pénztárcánk engedi, érdemes csak fűtő kondenzációs kazán alkalmazása indirekt tároló bojlerrel, mert gazdaságosabb a melegvíz előállítás magasabb komfort mellett.

  • Meg kell oldani a kondenzvíz elvezetést, be kell kötni a csatornába. Csak csepegő, csurdogáló vízmennyiségre kell számítani, de enyhén savas kémhatású.

Kérjük tekintse meg kondenzációs kazán kínálatunkat!

Létrehozva
2014. április 4. 10:57